Kristallen instrumenten

De Edelstenenzolder heeft sinds 2023 ook kristallen instrumenten in het assortiment, waaronder

  • Heldere kristallen klankschalen
  • Matte kristallen klankschalen
  • Kristallen bellen met een hoge Herz frequentie
  • Kristallen harp
  • Kristallen stemvorken

 Kristallen klankschalen

Kristallen klankschalen worden gemaakt van zuiver kwarts (in wezen 99,8% kwarts) en zand in een roterende mal, waarin het mengsel wordt verhit tot ongeveer 4000 graden. Verschillende soorten kwarts klankschalen worden gemaakt met verschillende productiemethoden. Zo wordt een matte schaal gemaakt met behulp van een roterende mal, terwijl een heldere schaal wordt gemaakt met behulp van een kwartsbuis. Tijdens het fabricageproces wordt voortdurend de toonhoogte van het geluid van het eindproduct beoordeeld. De matte Himalaya klankschalen zijn een octaaf hoger dan de heldere kwarts klankschalen.

Kristallen klankschalen zijn helder of mat en verkrijgbaar in verschillende maten en tonen. De heldere klankschalen zijn meestal lichter en kleiner. Deze schalen laten licht door, waardoor een prachtig etherisch effect ontstaat. Heldere kristallen klankschalen creëren een puur en harmonieus geluid van grote schoonheid. De resonantie van een heldere kristallen klankschaal is bijzonder krachtig en dringt diep door in de mens. De matte schalen zijn eenvoudiger bespeelbaar en hebben een ver bereik in de ruimte.  Wanneer je meerdere schalen tegelijkertijd bespeelt, worden de klanken intenser en ontstaan er complexe en gelaagde muziek.

Elke kwarts klankschaal is digitaal afgestemd op een toonladder die bestaat uit C, D, E, F, G, A en B - elk behorend bij een bepaald chakra van je lichaam. Hoe groter de schaal, hoe dieper de melodie, hoe sterker de aarding en hoe sterker de invloed op het fysieke aspect. Hoe kleiner de schaal, hoe hoger de toonhoogte, waardoor de energieën die verbonden zijn met de hogere chakra's worden gestimuleerd en hoe waarschijnlijker het is dat het sterk resoneert met de spirituele kant.

Toepassing

Helder kristallen klankschalen hebben verschillende toepassingen en worden veel gebruikt vanwege hun therapeutische en meditatieve eigenschappen:

  • Meditatie en Mindfulness: De zuivere en resonerende tonen die heldere kristallen klankschalen voortbrengen creëren een serene en rustgevende sfeer, waardoor ze ideaal zijn voor meditatie en mindfulness. De geluidstrillingen helpen de geest te ontspannen, de focus te verdiepen en het spirituele bewustzijn te versterken.
  • Klankheling en -therapie: Klankschalen van helder kristal worden veel gebruikt bij klankheling en therapiesessies. Men gelooft dat de harmonische trillingen die de schalen voortbrengen fysieke, emotionele en energetische genezing bevorderen. Ze kunnen helpen om spanningen los te laten, energie in balans te brengen en diepe ontspanning te bevorderen.
  • Chakra's balanceren: Elke heldere kristallen klankschaal wordt geassocieerd met een specifieke chakra of energiecentrum in het lichaam. Door de schalen in overeenstemming met de chakra's te bespelen, kunnen ze helpen de energiestroom te harmoniseren en in balans te brengen, wat het algehele welzijn en de vitaliteit bevordert.
  • Yoga en lichaamswerk: Helderkristallen klankschalen worden vaak gebruikt in yogalessen en lichaamswerksessies zoals massage, Reiki en acupunctuur. De rustgevende klanken van de schalen vullen deze praktijken aan en creëren een harmonieuze en verzorgende omgeving.
  • Spirituele en heilige ceremonies: Helderkristallen klankschalen worden gebruikt in verschillende spirituele en heilige ceremonies om een heilige ruimte te creëren, een gevoel van rust op te roepen, een

De tonen en het effect op de mens

De 7 chakratonen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om balans en harmonie in lichaam en geest te bevorderen. Deze schalen zijn speciaal ontworpen om te resoneren met elk van de zeven hoofdchakra's in het lichaam, waarvan wordt aangenomen dat het energiecentra zijn die corresponderen met verschillende aspecten van ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Wanneer de 7 chakra kristallen klankschalen gebruikt worden bij meditatie of klankgenezing, kunnen ze helpen om de chakra's te activeren en uit te lijnen, waardoor de energie vrij door het lichaam kan stromen. Elke schaal is geassocieerd met een specifieke noot die overeenkomt met een bepaalde chakra:

C Toon - Wortelchakra: De wortelchakra vertegenwoordigt onze fundering, aarding en stabiliteit. Het gebruik van de C Toon kom kan helpen om het evenwicht te herstellen en gevoelens van veiligheid en stabiliteit te bevorderen.

 D Toon - Sacraal Chakra: Het heiligbeen chakra beheerst onze creativiteit, passie en seksualiteit. De D Toon kom kan helpen bij het ontwaken en harmoniseren van deze aspecten, het bevorderen van een gevoel van vreugde en inspiratie.

 E Toon - Zonnevlechtchakra: De zonnevlechtchakra wordt geassocieerd met persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. De E Toon kom kan de ontwikkeling van deze kwaliteiten ondersteunen en empowerment en zelfverzekerdheid aanmoedigen.

 F Toon - Hartchakra: Het hartchakra vertegenwoordigt liefde, mededogen en emotioneel welzijn. Het bespelen van de F Toon kom kan helpen het hart te openen, genezing te bevorderen en gevoelens van liefde en acceptatie te cultiveren.

 G Toon - Keelchakra: De keelchakra regelt communicatie, zelfexpressie en authenticiteit. Het gebruik van de G Toon kom kan communicatievaardigheden verbeteren, zelfexpressie vergemakkelijken en heldere en authentieke spraak bevorderen.

 A Toon - Derde Oog Chakra: Het derde oog chakra wordt geassocieerd met intuïtie, inzicht en spiritueel bewustzijn. Het bespelen van de A Toon kom kan helpen bij het ontwaken en uitbreiden van iemands intuïtie en het verbeteren van spirituele waarneming.

 B Toon - Kroon chakra: De kruinchakra vertegenwoordigt onze verbinding met het goddelijke, hoger bewustzijn en spirituele verlichting. Het gebruik van de B Toon kom kan een diepere spirituele verbinding bevorderen, innerlijke wijsheid stimuleren en spirituele groei ondersteunen.