Edelstenen Workshops

“Ontdek de werking en toepassing van geneeskrachtige stenen”.

Tijdens deze cursus leer je jezelf openstellen voor de bijzondere kwaliteiten van edelstenen en mineralen. Kennis over het aardse ontstaan, de eigenschappen en de kleuren geven je inzicht in de werking van stenen. Je leert hoe je ze kunt toepassen in jouw dagelijks leven. We oefenen met verschillende stenen, zodat jij de werking van deze stenen kunt gaan ervaren. Zeer verrassende en interactieve cursus.

Op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Maximaal 9 deelnemers.De startmomenten voor een nieuwe serie zijn april en september. Echter, je kunt op ieder willekeurig moment instappen in de cursus en ook een losse module volgen!

Kosten € 37,50 per keer; dit is inclusief map, documentatie en uitwerking, schrijfmateriaal, oefenen met verschillende edelstenen en mineralen, koffie/thee en lekkers. 

Naast het bestaande programma worden op verzoek ook extra workshops ingepland.

Op 22 september 2019 start de jaaropleiding Edelstenen en mineralen. Deze bestaat uit 13 lesdagen op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie verder op deze pagina.

Het ontstaan van mineralen, 22/2/2019
 • Ontstaanswijze en vorming
 • Mineraalvormende elementen
 • De toepassing op jouw persoonlijke situatie
Kristalstructuren en persoonlijke levensstijlen; 22/3/2019
 • Kristalvormen
 • Levensstijlen
 • Het effect en de toepassing van kristalstructuren
De kleur van mineralen; 19/4/2019
 • Het kleurenwiel
 • Het ontstaan van kleuren
 • Het effect van en het genezen met mineraalkleuren
De praktische toepassing van stenen; 24/5/2019
 • Het hoe en waarom van de genezende werking
 • Vormen en mogelijkheden van het toepassen
 • Reiniging en onderhoud van stenen
Het analytisch kiezen van stenen; 28/6/2019
 • Kies de steen die past bij jouw levenssitutie
 • Stenen die passen bij jouw sterrenbeeld
 • Stenen die horen bij een bijzondere gelegenheid
Het intuïtief kiezen van stenen; 30/8/2019
 • Hoe kies je intuïtief de juiste steen
 • Jouw persoonlijke geneeskrachtige stenen
 • De steencirkel
De twaalf belangrijkste stenen; 27/9/2019
 • 12 Stenen als praktische huisapotheek
 • Wanneer pas je ze toe in je dagelijks leven
 • Behandeling en preventie van aandoeningen
Mediteren met stenen; 25/10/2019
 • Groepsmeditatie
 • Meditatie op jouw persoonlijke steen
 • Communiceren met stenen

4-daagse Edelstenencursus

Ontdek de werking en toepassing van geneeskrachtige stenen.

Zondag 24 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni.

 In deze cursus krijg je de kennis over de Edelstenen op verschillende manieren aangeboden . Een gedegen theorie over het ontstaan van de edelstenen en ook het hoe en waarom van de geneeskracht geeft je een stevig fundament om met de edelstenen te werken. Er  wordt veel geoefend met de edelstenen, zodat je ze leert waarnemen en gewaarworden en de krachten kunt ervaren. Natuurlijk is ook jouw eigen intuïtie een belangrijke bron voor het werken met de edelstenen. Dit komt dan ook iedere les aan bod.

De lessen worden maandelijks gegeven, zodat je in de tussentijd met de edelstenen aan de slag kunt. Jouw eigen ervaringen en ook die van de andere cursisten leveren een schat aan informatie op. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Dag 1

 • De ontstaanswijzen en vorming van edelstenen en de toepassing hiervan op jouw persoonlijke situatie.
 • De kleuren van edelstenen en het effect hiervan op de mens.

Dag 2  

 • De verschillende kristalstructuren en hoe deze zich verhouden tot de persoonlijke levensstijlen.
 • De praktische toepassing van edelstenen en het hoe en waarom van de genezende werking.

Dag 3  

 • Een complete analyse voor de keuze van een juiste edelsteen.
 • De twaalf belangrijkste en praktisch toepasbare edelstenen.

Dag 4  

 • Intuïtief kiezen van een juiste steen.
 • Mediteren met edelstenen, de steencirkel.

 Het bedrag voor deze cursus is € 495,- Een cursusmap met uitgewerkte lesstof en naslagwerk is inbegrepen. De dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de lunch wordt een vegetarische biologische soep gemaakt. Brood of andere  etenswaren dien je zelf mee te nemen. Er is plaats voor maximaal 9 deelnemers. 

Jaaropleiding werken met Edelstenen

Nieuw in 2018 is de start van de jaaropleiding werken met Edelstenen. De jaaropleiding heeft als doel je een stevige basis te geven voor het werken met de Edelstenen. Het toepassen van Edelstenen voor persoonlijk gebruik of in huis is vaak iets wat we met ons gevoel doen. Deze jaaropleiding biedt je echter de mogelijkheid om jouw kennis over de Edelstenen enorm te verbreden en te verdiepen. Kennis over het ontstaan, maar ook over de kwaliteiten en de toepassingsmogelijkheden van de edelstenen. Hiermee leer je heel gericht gebruik te maken van de kwaliteiten van de Edelstenen waardoor het effect op het persoonlijk welbevinden en de harmonie aanzienlijk toeneemt.

Voor wie?

Jij hebt mogelijk al lang een voorliefde voor Edelstenen of wellicht is jouw interesse wat meer recent ontstaan. Hoe kun je jouw belangstelling  voor Edelstenen en mineralen meer handen en voeten geven, is misschien hierbij jouw vraag. Wel, het allerbelangrijkste hierbij is – en nu spreek ik uit mijn eigen ervaring – het gaan werken met de Edelstenen. Des te meer je de Edelstenen gaat toepassen in jouw persoonlijk leven, des te meer je gaat ervaren wat de werking van de stenen is. De opleiding biedt je de mogelijkheid om de stenen heel praktisch te leren gebruiken. In eerste instantie voor jouw eigen welzijn en jouw eigen leefomgeving. Je gaat ervaren wat de stenen toevoegen  in jouw leven. Deze ervaring laat de mogelijkheden van het werken met stenen als het ware inbedden in jezelf. Je kunt dan gaan putten uit kennis in combinatie met het weten dat is ontstaan uit jouw persoonlijke ervaring.

De mogelijkheden

Met behulp van de Edelstenen kun je jouw eigen leven meer in balans brengen of de harmonie in jouw huis optimaliseren. Hiernaast kun je met de kennis en ervaring die je opdoet in de opleiding ook andere mensen inspireren. Wellicht ontstaat de behoefte om anderen te adviseren wat ze met Edelstenen kunnen gaan doen. Hiervoor krijg je voldoende handvatten aangereikt. In de opleiding leer je de verschillende toepassingsmogelijkheden kennen. Met deze kennis kun je helder en duidelijk uitleggen wat de invloed van een bepaalde steen is op iemands welzijn, maar ook op de persoonlijke leef- of werkomgeving. Hiermee kun je gericht aanbevelingen doen om de persoonlijke situatie te verbeteren.

De stenen vertellen

Wij kunnen heel veel leren over Edelstenen. Uit de boeken die hierover zijn geschreven en ook in deze jaaropleiding. Nog belangrijker echter is het gegeven dat de stenen zelf ons onderwijzen. Door meer met edelstenen te doen, leren we de stenen zien, begrijpen, gewaarworden en waarderen. Een Edelsteen is een ‘levend’ wezen en beschikt over oude wijsheid. Deze is niet vast te leggen in een boek. Het is slechts bij benadering uit te drukken in woorden. Iedere steen is uniek, ook al is deze van eenzelfde soort. Deze uniciteit maakt dat iedere steen zijn eigen verhaal ‘vertelt’. Dit is de informatie die je meer en meer tot je zult nemen als je met stenen gaat werken. Je gaat dan de stenen ervaren. Dan besef je dat zij de werkelijke leraren zijn en ons kunnen verrijken met hun specifieke energie en oeroude wijsheid. Door Edelstenen te zien, vast te houden en te voelen, wordt je de boodschappen van de stenen gewaar. Deze gewaarwording is heel specifiek voor jou. Voor een ander persoon kunnen de boodschappen van de steen heel anders zijn. Jouw innerlijk gaat communiceren met de steen en de steen schenkt jou zijn bijzondere informatie en kracht, passend bij jouw innerlijke behoefte.

De opleiding

De opleiding bestaat uit een doorlopend traject gedurende een schooljaar. Er wordt tijdens  de lesdagen intensief met de Edelstenen gewerkt. Dit alles in relatie tot jezelf en je omgeving, hetgeen een grote ontwikkeling op persoonlijk gebied teweeg zal brengen. De lesstof is uitgebreid omschreven en de passende informatie zal op iedere lesdag worden uitgereikt. Op een tweetal momenten (na les 5 en na les 11 ) zijn er praktijkopdrachten die zelfstandig uitgewerkt dienen te worden. Deze worden beoordeeld op inhoud en deskundigheid. Het diploma  zal pas worden uitgereikt als alle lesdagen zijn gevolgd en de praktijkopdrachten met een voldoende zijn beoordeeld.

Na het afronden van de opleiding ben jij in staat om :

 • Edelstenen te begrijpen en waar te nemen
 • Edelstenen gericht in te zetten voor een persoonlijke situatie
 • Edelstenen volgens en uitgebreide analyse voor jezelf of een ander te selecteren
 • Edelstenen intuïtief te kiezen
 • Edelstenen te selecteren voor in een leefruimte

Het programma

 De jaaropleiding start op 22 september 2019 en eindigt op 28 juni 2020. De opleiding bestaat uit 13 lesdagen, waarbij de dagen zijn als volgt opgebouwd:

11.00 uur – 12.30 uur            theorie

12.30 uur – 13.30 uur            lunchpauze

13.30 uur – 15.00 uur            praktische toepassing

15.00 uur – 15.30 uur            koffie/thee pauze

15.30 uur – 17.00 uur            meditatie, visualisatie en beleving

De kosten van deze jaaropleiding zijn  € 1.555,-. Dit is inclusief cursusmap met inhoud, schrijfmateriaal, koffie/thee en verantwoord biologisch lekkers. Ook zal gebruik worden gemaakt van de expertise van externe vakmensen.

Een speciale korting € 150,-  wordt gegeven aan de cursisten die zich aanmelden voor 1 maart 2019! Het cursusgeld dient dan wel in 1 keer te worden voldaan. Ook degenen die reeds de volledig workshop reeks hebben gevolgd, ontvangen deze korting.

De les inhoud

Lesdag  1                      22 september 2019

Edelstenen en mineralen zijn vaak diep in de aarde ontstaan. Door dit ontstaan hebben ze helende krachten verzameld. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor de toepassing op de mens en zijn omgeving.

 • Van gesteente tot edelsteen
 • Het vormingsprincipe
 • De invloed van de ontstaanswijze op de toepassing
 • De passende stenen bij jouw persoonlijke situatie

 Er zijn overeenkomsten tussen het etherisch ontstaan van de aarde en het ontstaan van de mens.

 • Het proces van incarnatie
 • De lichtkracht

 Lesdag  2                      13 oktober 2019

 Ook de opbouw van een kristal speelt een essentiële rol in de waarde en de werking van een Edelsteen. De verschillende kristalstelsels hebben duidelijk overeenkomsten met de leefstijlen van de mens.

 • De innerlijke structuur van edelstenen
 • Het menselijk karakter
 • De toepassing van de kristalstructuur
 • Welke stenen passen bij jouw persoonlijkheid

 Het etherische ontstaan van Edelstenen en die van de mens komt op meerdere vlakken met elkaar overeen.

 • Het proces van kristallisatie
 • De ontwikkeling en groei

 Lesdag  3                      3 november 2019

 Edelstenen zijn er in de meest prachtige kleuren. We weten maar al te goed dat kleuren effect hebben op ons gemoed. De kleur heeft een toegevoegde waarde op de werking van de stenen.

 • Het ontstaan van kleuren
 • Het kleurenwiel
 • Het effect van kleuren in edelstenen

 Lesdag  4                      24 november 2019

 Dat edelstenen een heilzame werking  op de mens hebben is bij velen al wel bekend. Wat echter maar weinig mensen weten is hoe dit nu eigenlijk in zijn werk gaat.

 • De informatie overdracht tussen edelsteen en mens
 • Vormen en signatuur van edelstenen
 • Reinigen en onderhouden van edelstenen

 Lesdag  5                      15 december 2019

 Door een nauwkeurige analyse van de persoonlijke situatie kun je de keuze uit het aantal geschikte stenen enorm verfijnen. Het is een onderbouwde methode die je op jezelf gaat toepassen.

 • De benodigde ingrediënten uit de vorige lessen
 • De fundamentele kenmerken van de persoonlijke situatie
 • Het maken van een analyse op basis van jouw eigen situatie

 Een analyse voor een ander persoon maken vergt nog wat extra vaardigheden. Hoe ga je het gesprek aan om de informatie te krijgen die je nodig hebt voor het maken van de analyse?

 • De voorbereiding op het gesprek
 • Hoe ziet een consult eruit
 • Gespreksvaardigheden

 Na deze les krijg je de opdracht mee naar huis voor het maken van een complete analyse van een persoon uit jouw omgeving. Deze opdracht zal worden beoordeeld met een cijfer.

 Lesdag  6                      2 februari 2020

 Het plaatsen van Edelstenen of Kristallen in de woon- of werkomgeving heeft een grote invloed op de atmosfeer. Rekening houdend met de functie van de ruimte en de kwaliteiten van het kristal, kun je de atmosfeer verbeteren of veranderen.

 • Geschikte edelstenen voor in huis
 • Het effect van edelstenen in de ruimte
 • De juiste afmeting

 Lesdag  7                      23 februari 2020

 Ons huis is de meest belangrijke ruimte waarin we tot rust willen komen en ons veilig en geborgen horen te voelen. Edelstenen kunnen hierin een grote bijdrage leveren.

 • De beginselen van de Feng Shui
 • De 5 elementen
 • Edelstenen en de bijbehorende elementen

 Lesdag  8                      15 maart 2020

 Het is belangrijk om in ons huis een ‘gewijde’ plek te creëren om ons stevig in dit leven te kunnen verankeren. In heel veel culturen is  dit een reeds lang toegepast gebruik. Het is een plek waar we rust, kracht, inspiratie en inzichten kunnen opdoen.

 • Edelstenen en het geloof
 • De drie eenheid; lichaam, geest en ziel
 • Een persoonlijk altaar met edelstenen

 Lesdag  9                      5 april 2020

 Een kristaladvies voor een woning of een werkruimte kan tot subtiele en opvallende veranderingen leiden voor de bewoners of de gebruikers van de ruimte.

 • Voorbereiding en plan van aanpak
 • Ervaringen uit de praktijk
 • Analyse versus intuïtie

 Lesdag  10           26 april 2020

 Deze les staat in het teken van een huisbezoek. De informatie die ter beschikking wordt gesteld en die je zelf vergaart, zijn de ingrediënten voor het maken van een kristaladvies voor de bewoners.

 • Gesprek met de bewoners
 • Rondleiding en inventarisatie
 • Waarneming en gewaarwording

 Lesdag  11        17 mei 2020

 De presentatie van jouw eigen kristaladvies vindt plaats in de veilige omgeving van de opleidingsgroep. Het stellen van vragen en het geven van feedback door de mede cursisten brengen mogelijk nog andere inzichten. Met deze gegevens kan het advies nog worden aangevuld of aangescherpt, voordat het aan de bewoners wordt overhandigd.

 • Presentatie individuele kristaladviezen
 • Gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van feedback

 Na deze les dient de definitieve versie van het kristaladvies zowel schriftelijk als digitaal te worden ingeleverd. Het adviesrapport zal worden beoordeeld met een cijfer.

 Lesdag  12        7 juni 2020

 Het is natuurlijk erg leuk om te weten wat de mening van de bewoners is over de ingediende kristaladviezen. Een van de bewoners zal hier iets over komen vertellen.

 • Terugkoppeling bewoner(s)
 • Evaluatie kristaladviezen

Een methode om een Edelsteen in huis of in de tuin te positioneren is met behulp van een wichelroede. Een expert zal ons hierover meer vertellen.

 • Aardstralen, wateraders, energiebanen in de aarde
 • Wichelroede lopen
 • De juiste steen op de juiste plek

 Lesdag  13        28 juni 2020

 De laatste dag staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling en bezinning.

 • Een terugblik op jouw eigen ontwikkeling
 • Mediteren met Edelstenen
 • Klank en Edelstenen

Edelstenenworkshops voor kinderen

Kinderen die graag willen leren wat je allemaal met Edelstenen kunt doen, kunnen kennis en ervaring opdoen in deze interactieve workshops. Vooralsnog zijn onderstaande data ingepland, maar informeer gerust naar de mogelijkheden.

 1. 24 april 2017 van 15.00-17.30 uur:  Op welke manieren kun je Edelstenen gebruiken, waar moet je op letten als je ze gebruikt, wat zijn de belangrijkste stenen, hoe maak je ze schoon............en nog veel meer
 2. 26 april 2017 van 10.00-12.30 uur:  Wat is het effect van de kleur van Edelstenen, wat betekent dit voor jou en hoe pas je dit toe in de keuze van de stenen..................
 3. 26 mei 2017 van 10.00-12.30 uur:  Hoe kies je intuïtief de stenen die het beste bij jou passen en waarom passen ze op dit moment zo goed bij jou..........
 4. 5 juni 2017 van 15.00-17.30 uur:  Leer mediteren met stenen en ervaar hoe je tot rust komt, ontspant, je beter kunt concentreren of weer fit wordt.

Ook op 18, 19, 20 en 21 juli 2017 vinden deze workshops plaats en wel van 10.00 tot 12.30 uur.

De kosten voor deze workshops zijn 17,50 euro, dit is inclusief iets te drinken en iets lekker en natuurlijk het oefenen met de prachtige stenen.

Edelstenencursus voor kinderen/tieners

Voor kinderen die meer willen weten over het ontstaan van edelstenen en mineralen en wat ze voor ons als mensen kunnen doen. Vind je stenen en edelstenen mooi………ontdek dan dat ze ook nog eens een bijzondere werking hebben.

Deze cursus brengt je een stukje persoonlijke ontwikkeling. Je leert namelijk veel van de stenen over:

 • Wie ben ik
 • Wat zijn mijn kwaliteiten
 • Wat maakt mij bijzonder
 • Wat kan ik en wat wil ik

De cursusdata zijn woensdag 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6 en 14/6 van 18.30  tot ongeveer 20.45 uur. Er is plek voor maximaal 9 kinderen. De kosten voor deze cursus zijn €135,-. Je krijgt een map met interessante informatie over de edelstenen en iets lekkers te drinken en te eten.

We gaan in deze cursus veel leren over:

 1. HET ONTSTAAN VAN MINERALEN

Je leert over het ontstaan van de edelstenen en mineralen. En welke invloed dit heeft op jou als mens.

 1. KRISTALSTRUCTUREN

Alle edelstenen en mineralen hebben van binnen een structuur. Dat hebben wij als mens ook, dit noemen we ons karakter. Je leert overeenkomsten zien tussen jouw karakter en de verschillende stenen.

 1. DE KLEUR VAN EDELSTENEN

Wat doen kleuren met ons mensen? Waarom zijn ze zo belangrijk en wat kun jij doen om kleur in jouw leven te brengen?

 1. HET GEBRUIKEN VAN EDELSTENEN

Hoe kun je stenen gebruiken, zodat ze je helpen om je fijner en gezonder te voelen?

 1. INTUÏTIEF KIEZEN

Hoe kies jij de steen die voor jou het meest geschikt is? Je leert verschillende manieren om voor jezelf de juiste steen te kiezen.

 1. MEDITEREN MET STENEN

Mediteren klinkt misschien moeilijk of zweverig. Maar het eigenlijk veel eenvoudiger dan je denkt. En, met edelstenen mediteren is nog eens erg leuk ook.

 

 

Cursus Bach Bloesemremedies

Naast de bovengenoemde workshops wordt op de Edelstenenzolder ook een cursus gegeven in de Bach Bloesemremedies. De Bach Bloesemremedies zijn natuurlijke remedies van bloesems van wilde planten, struiken en bomen. Deze remedies herstellen en versterken het zelfgenezend vermogen.

Je leert de kwaliteiten van de remedies kennen en de subtiele verschillen tussen de 38 verschillende remedies. Zo kun je ze gericht gaan toepassen voor jezelf en je gezinsleden.

Op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur. De startdatum in 2019 is 26 februari!

Kosten € 175,- per cursus van 9 lessen.

Voor meer informatie over de Bach Bloesems en de actuele data, kijk op http://www.adahlayn.nl/bachbloesemremedies.html en http://www.adahlayn.nl/cursussen-en-workshops.html

Locatie: 

De Edelstenenzolder
Adelaine Legters
Oude Wehlseweg 19
7007 GE Doetinchem

Aanmelden:
Tel: 06-49895722  Email: info@adahlayn.nl